Waar de school voor staat

Wij zijn een ‘School met de Bijbel’. Dit betekent dat de Bijbel als het eeuwige en onfeilbare Woord van God en de Drie Formulieren van Enigheid de basis zijn voor alles wat wij op onze school doen.
De tekst uit de Spreuken van Salomo: ‘Leer de jongen de eerste beginselen naar de eis zijns weg; als hij ook oud geworden zal zijn, zal hij daarvan niet afwijken.’  is voor ons leidend in de opvoeding van de kinderen.
We rusten kinderen toe om adequaat te kunnen functioneren in het dagelijkse leven, maar daar bovenuit willen we hen toerusten voor de eeuwigheid. Ook in de omgang met elkaar laten we ons leiden door wat de Bijbel ons vraagt.
We staan voor een veilige omgeving die zich kenmerkt door acceptatie van verschillen en wederzijds respect.
Wij zijn open naar de ouders en de kerken waaruit de leerlingen afkomstig zijn, zodat we elkaar kunnen ondersteunen en versterken bij de opvoeding van onze kinderen. Dit is ook zichtbaar in de samenstelling van het schoolbestuur.
Er is sprake van een evenwichtige betrokkenheid van de verschillende bij de school betrokken kerkgenootschappen.