Afvalvrije school

Afval bestaat niet!
Sinds 2016 is de school met de Bijbel een afvalvrije school. Al ons afval sorteren wij, om het recycleproces te bevorderen. Een klein stukje rentmeesterschap in de praktijk! In de klassen verdelen wij ons afval over vier bakken: plastic-, papier-, GFT- en restafval.

Daarnaast is het mogelijk om op school uw lege cartridges en batterijen in te leveren. Met het inzamelen hiervan sparen wij punten. Deze punten wisselen wij in voor onderwijsleermiddelen! In 2016 is hiervoor een serie nieuwe ballen aangeschaft voor het multi-veld!

Goede doelen
Op ons schoolplein staat een gele container: voor frituurvet. Oud vet levert namelijk geld op! De opbrengst van het frituurvet is bestemd voor het project "Geef weeskinderen een toekomst met uw frituurvet". Met het geld wat opgehaald wordt kunnen weeskinderen in Malawi en Zambia geholpen worden met (Bijbel)onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding. Ook de ingeleverde postzegels leveren geld op voor de zending!

De flessendoppen die gespaard worden, worden geschonken aan de Schutse of ingeleverd voor een blinde geleide hond! 

Multiveld- en moestuinproject
Tot slot sparen wij sinds 2016  statiegeldflessen. De opbrengst hiervan is nog steeds bestemd voor aflossing van het multiveld- en moestuinproject. 

Spaart u met ons mee?  De verschillende inzamelbakken vindt u hier:

Postzegels                      kleuteringang
Statiegeldflessen       kleuteringang
Flessendoppen           kleuteringang
Cartridges                     kleuteringang
Batterijen                      kleuteringang
Frituurvet                      schoolplein